Seikkailet parhaillaan Kyläparin sivuilla...

Etusivulle
Heinäjärven koulu
Kansalaisopisto
Kunnallistekniikka
Uimarannat
Laajakaistayhteydet

Kauppa-auto

 


Koululaisia Hatunvaaran hanhileirillä

 


Entisöintikurssilla ahkeroidaan

 

 

Palveluja
 

Uimarannat
Isolla Heinäjärvellä on yleinen uimapaikka lähellä entistä koulua. Rantapirtin ranta ei ole yleisessä käytössä silloin, jos Rantapirtti tai sauna on vuokrattu.

Laajakaistayhteydet
Kylillä toimii laajakaistayhteydet 15.5.2006 alkaen.

Kauppa-auto
Sekatyöliike Suokuokka Oy:n kauppa-auto huristelee kylän alueella torstaisin. Auto piipahtaa Potoskavaarantie 25:n kohdalla myös lauantaiaamuisin. Aikataulun voit tarkistaa soittamalla autoon 050 4535200 tai katsomalla tästä.

Kansalaisopiston piirit
Keski-Karjalan kansalaisopisto oli kauan Kyläparin harrastustoiminnassa merkittävä yhteistyökumppani. Koulun lakkauduttua ryhmät hiipuivat tilojen puutteeseen, ja nyt enää käsityöryhmä toimii kokoontumalla kurssilaisten kodeissa. Kyläparin myllyteatteri toimii talvikaudella kansalaisopiston ryhmänä, mutta kokoontuu keskustassa.

Kunnallistekniikka
Alueella on kunnallinen vesijohtoverkosto.

Heinäjärven koulu
Potoskavaarantie 53

Koululla vietettiin viimeistä kevätjuhlaa toukokuussa 2009. Aluksi Kyläpari ry ja Keski-Karjalan kansalaisopisto vuokrasivat koulun tiloja harrastusryhmien käyttöön, mutta lukukaudella 2011/12 vuokraamista ei enää jatkettu.


Puitteet ja ympäristö
Satavuotias koulu oli toimiessaan Kyläparin keskus. Kolmiopettajaisessa opinahjossa ahkeroi lukuvuonna 2007-2008 40 oppilasta. Kun esikoululaiset, päivähoitolapset ja henkilökunta lasketaan mukaan, koululla vietti arkipäiväänsä kuutisenkymmentä henkilöä. Opetustiloja oli sekä vuonna 1912 rakennetulla yläkoululla että 1954 valmistuneella alakoululla. Koululla kokoontui useita kerhoja ja kansalaisopiston ryhmiä.

 

 

 

 

 

 

sivun alkuun